manNatuurlijk kreeg Femke de Albanese uitslag die ze verdient. Blijdschap en tevredenheid alom over haar vierde en laatste kamerperiode. Toen was het tijd voor de nieuwe kandidaten! Maar daar moest ik na een behoorlijk aantal stemrondes op terugkomen. De eerste nieuwe kandidaat staat op op plaats 6, de bovenste vijf kandidaten zitten nu ook al in de kamer. Eerlijk gezegd vind ik dat een progressieve partij die gericht is op de toekomst, onwaardig. Verbaasd ben ik ook over het vrouwengehalte binnen de partij. Van de eerste zes kandidaten, zijn er vijf vrouw! Tofik Dibi redt de eer van de mannen maar dat vind ik echt onvoldoende.  Je krijgt haast het idee dat mannen een achterstandpositie gaan bekleden binnen de partij. Uit protest meld ik mij misschien wel aan bij de werkgroep ‘Hem-net‘ een mooie variant op ‘Fem-net’. Deze werkgroep wil de actieve deelname van mannen in de politiek bewaken, zeker binnen GroenLinks. Waar het vorig jaar nog een 1 april grap betrof, hoop ik dat het nu wel serieus is. De kandidatenlijst laat zien dat er behoefte is aan een tegengeluid. Overigens heb ik geen enkele aanmerking op de kwaliteit van de lijst: veel kandidaten met een groen en rood hart met een achtergrond uit de milieu- en vakbeweging. Niks mis mee – zin in de toekomst!