waalbrugZondagochtend 5 uur en mijn wekker gaat. Wat is hier aan de hand? Het is buiten stikdonker en ik heb de hele dag vrij. Toch sta ik op en spring ik eerst onder de douche en daarna op de fiets. Op weg naar het Waalstrand! Gelukkig niet om te zwemmen, wel om een bijzonder theatervoorstelling bij te wonen. Om 6 uur is het zover: zo’n 40 personen hebben een stoel gevonden in het rivierzand en kijken meer dan een uur naar een mooie, af en toe herkenbare, hilarische en soms ontroerende voorstelling van Spaanse Pepers. Na afloop een heerlijk ontbijt aan lange picknicktafels. Ik heb de zon zien opkomen, het licht dat schijnt op de benedenstad van kleur zien veranderen, vele schepen horen en zien passeren en mijn Nijmegenhart weer wat extra vulling kunnen geven. Wauw wat een mooie begin van deze dag.  Ik zeg daarom: wie ook zijn/haar trots op Nijmegen wil laten groeien, moet beslist gaan kijken!