foto Tineke HoninghPepijn aan het roer: dat is niet alleen goed voor GroenLinks, maar ook voor Nijmegen. Ik ken Pepijn als een ervaren politicus die zijn enthousiasme nooit verliest. Hij weet wat er speelt in de stad, heeft duidelijke doelen en werkt keihard om ze te realiseren. Hij gaat voor een heldere koers, zeg maar.

Daarbij vind ik zijn frisse kijk op problemen (mogelijkheden!, zegt hij) opvallen. En hoe benaderbaar hij is. Je ziet hem jouw ideeën zorgvuldig overwegen, meewegen en -nemen. Ook als ik hem tegenkom met z’n dochtertje bij de Hema.

Andere kwaliteit van Pepijn is dat hij realistisch is, want niet alles kan. Of eigenlijk zegt hij: wat wil jij ervoor doen? Want ik kan het niet alleen. Hij vraagt dan ook aan jou (en mij), wat jij voor GroenLinks of Nijmegen wilt doen. Ik denk: in ieder geval op Pepijn stemmen!

Tineke Honingh
communicatieadviseur/schrijver, werkt bij co-werkplek Hubbels in Nijmegen