kieskompasDat ik nog linkser en progressiever ben dan GroenLinks vind ik leuk om te zien. Noem ik niet schokkend. Ook niet dat de SP, D’66 en de PvdA dichtbij mij staan, een mooi gezelschap. Nee, ik vind in de uitslag van het Nijmeegse kieskompas het CDA schokkend. Het is in Nijmegen de meest rechtse en conservatieve partij! De VVD, Christenunie en zelfs de NVU worden keihard rechts ingehaald! Onvoorstelbaar, wat zou de strategie hierachter zijn? Hoe moet ik dit rijmen met hun slogan ‘een stad in balans’. Hoe kun je nou zelf in balans zijn, als je het kieskompas schizofreen hebt ingevuld (het ademt nou niet bepaald de gedachte van het programma uit, lees het hier maar na)? Maar nog belangrijker lijkt me de vraag hoe het CDA wil werken aan een stad in balans, als ze zichzelf zo polariseert in het politieke landschap. Hopelijk krijgen we er voor 3 maart een antwoord op.