ijsjeHeerlijk die temperaturen rond de twintig graden. De zomer hangt in de lucht. De terrassen op de Grote Markt zaten om 23 uur nog hartstikke vol. Dat merkte ik toen er langsfietste op weg naar huis na een fractievergadering over de coalitieonderhandelingen. De resultaten daarvan zijn tot nu toe bemoedigend met een balans in positieve en negatieve punten voor onze partij. Maar er volgen nog wat discussiepunten – ik hoop dat de balans in orde blijft. Terug naar de zomer en naar mijn fietstocht op weg naar huis. Ik kwam langs Plein ’44 en vond het wat kaal daar. Flink wat bomen zijn gerooid maar ook die lekkere ijssalon is weg! Die is vertrokken omdat zijn keetje wordt gesloopt. Waar kan ik nu heerlijk vers Italiaans schepijs kopen? Ik kom tot de conclusie dat Nijmegen erg weinig Italiaanse ijssalons kent in het centrum. Ik hoop dat een creatieve geest in onze stad dit ook heeft gemerkt, en binnenkort in één van de lege panden een ijssalon wordt geopend. We kunnen de komende maanden wel wat verkoeling gebruiken!