foto Mieke WelschenIk ken Pepijn al heel lang: ik kwam hem voor het eerst tegen in 2005, tijdens een actie met wassen van de ramen langs de Graafseweg, de ernstig met fijnstof bedreigde verkeersader in Nijmegen. De actie werd mede georganiseerd door het campagneteam, met als aanvoerder Pepijn Boekhorst. Sinds die tijd kwam ik zijn naam steeds weer tegen, getuige van zijn grote inzet voor GroenLinks Nijmegen.  Ik las en volgde dat hij het afdelingsbestuur deed en later raadslid werd.  Daarmee is natuurlijk nog niet gezegd dat Pepijn ook een hele goede lijsttrekker is maar wél is duidelijk dat hij veel inzet heeft getoond voor GroenLinks Nijmegen en heel veel ervaring heeft opgedaan met Nijmegen en de Nijmeegse afdeling.

Ik ken niet al zijn wapenfeiten maar ken vanuit mijn positie in bewonersorganisaties  in de stad, heel goed zijn stijl van werken. Pepijn is serieus en to the point.  Hij houdt niet zo van lang en/of wollig gepraat, maar is snel concreet  en duidelijk.  Hij heeft het vermogen om voortrekker te zijn en hij luistert heel goed naar bewoners, maar windt geen doekjes om de (on)mogelijkheden van de politiek. Wat hij toezegt doet hij.

Geen valse verwachtingen, geen gouden bergen, Pepijn is betrouwbaar realist. Dat zijn naar mijn idee, zeker binnen GroenLinks Nijmegen, hele goede eigenschappen voor een lijsttrekker. De koppeling van inzicht in de problemen in de stad en empathie voor de bewoners , aan realistisch pragmatisme en besluitvaardigheid als het om politiek bedrijven gaat. Ik denk dat Pepijn rationeel is en een volhouder en aanhouder is en die winnen toch altijd? Met Pepijn als lijsttrekker heeft GL Nijmegen een betrouwbare, koersvaste moderne en stevige voortrekker in huis, daarvan ben ik overtuigd!

Zou voor mij alle reden zijn voor hem te kiezen.

Mieke Welschen (links op de foto), oud-raadslid voor GroenLinks in Nijmegen en lid bewonerscomité ‘West wil Groene Buffer‘.