BalkenendeDe krantenkoppen, journaals en nieuwssites staan er meteen vol mee: het CDA gelooft niet meer in winst en legt zich neer bij een verlies op 9 juni. Laat het helder zijn: ik hoop het van harte, wie zit er immers te wachten op Balkenende-vijf? Maar ik vind de media toch wel heel erg gemakzuchtig. Er wordt gesproken over ingewijden, mensen uit de partijtop, kringen rondom Balkenende. Totaal niet te controleren maar ondertussen spreekt iedereen er over. Weinig kritische journalistiek wat mij betreft. En ik heb nog een reden om me niet helemaal lekker te voelen bij dit soort berichten. Ik denk terug aan al die verkiezingscampagnes waar het CDA telkens op achterstand stond en toch ineens de verkiezingen won. Daarom zitten we (tot nu toe) met vier kabinetten Balkenende. Op basis van hun programma en standpunten schrijf ik het CDA graag af. Maar gezien de resultaten uit het verleden….