foto Maarten VisschersMaarten Visschers werkt bij de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF). Hij werkte de afgelopen jaren meerdere malen met mij samen en schrijft als volgt daarover: Pepijn Boekhorst combineert bij de onderwerpen energie en milieu, strategie met inhoud en gaat op onverdroten wijze op zijn doel af.

Inzet voor Nijmeegse huurder
Als raadslid zet Pepijn Boekhorst zich sterk in om de woonlasten voor Nijmeegse huurders niet te laten stijgen.  Hij is van mening dat de Nijmeegse corporaties veel werk dienen te maken van energiebesparing in de bestaande huurwoningen. Pepijn stelt dat huurders hierdoor een comfortabele woning en een lagere energierekening krijgen. Het is ook goed voor de Nijmeegse bouwsector en voor de Nijmeegse klimaatdoelstellingen.  Door zijn ambitie daagt hij Nijmeegse corporaties uit tot actie en worden de woonlasten voor de Nijmeegse huurder  in toom gehouden.

Behoud milieukwaliteit Nijmegen West
Pepijn Boekhorst maakt zich ook sterk voor de milieukwaliteit in Nijmegen. Via diverse moties zorgt hij ervoor dat de luchtkwaliteit in Nijmegen West goed in de gaten wordt gehouden, niet verslechterd en dat belangrijke milieumaatregelen ook worden uitgevoerd.  Hij neemt de ongerustheid van bewoners over de luchtkwaliteit en de externe veiligheid van bedrijven (ondermeer het bedrijf TWO) hoogst serieus. Ook bij de recente actualisatie van het bestemmingsplan Kanaalhavens waren  milieu en externe veiligheid  belangrijke prioriteiten voor hem.