kilometerheffingIk ontvang de laatste tijd onheilspellende digitale kettingbrieven over de kilometerheffing. De mailers zijn tegen. Zoals verwacht. Ze zijn vast ook tegen files. Jammer dat ik geen alternatief lees in hun hartstochtelijk pleidooi. Van de vergelijking met projecten als de Betuwelijn en de Noord-zuid metrolijn snap ik niets. Immers, de kilometerheffing zorgt ervoor dat we bestaande wegen slimmer gebruiken. En dat voorkomt nieuwe megalomane bouwprojecten zoals –het is slechts een willekeurig voorbeeld uit de regio- het doortrekken van de A73. Die uiteindelijk niets anders opleveren dan meer verkeer. Daarom ik heb als reactie op deze mails 25 bumperstickers besteld. Met daarop de tekst “Kilometerheffing? Ja graag!”. Dat het helpt om mensen te laten betalen voor het gebruiken van de auto (of te belonen als de auto niet gebruiken) zien we in Nijmegen iedere ochtend en avond op de Waalbrug: het rijdt door! Wie net als ik vindt dat de kilometerheffing een eerlijk systeem is kan de sticker bij mij opvragen. Ik kom ‘em graag brengen. Op de fiets natuurlijk.