de-weg-kwijtCampagnefilmpjes te over deze tijden. Pauw & Witteman hebben er een speciale rubriek over (daar werd gisteren ons spotje vertoond!) en natuurlijk staat You Tube er vol mee. De een humoristisch, de ander serieus, soms vrolijk, vaak voorspelbaar. Zo kreeg ik laatst een filmpje per e-mail van Jan Marijnissen. Jan wie? Die man is toch niet meer het gezicht van de SP? Dat was mijn eerste verbazing maar ik heb me er overheen gezet. En het filmpje bekeken. De verbazing werd groter en sloeg om in een ongemakkelijk gevoel. Kijk, Jan als buschauffeur ging prima. Agnes als schooljuf kan ik me iets bij voorstellen. Maar je zet Agnes Kant toch niet aan het dansen? Dat voelt gewoon ongemakkelijk. Sowieso is die vrolijkheid nogal gekunseld. Als campagneleider vond ik toch dat ik hier iets over moest melden. Niet om gemakkelijk commentaar vanaf de zijlijn te geven, zo is GroenLinks niet natuurlijk :-). Wel om mijn verbazing te delen.