HonigOp de voorpagina nog wel. Het is nog niet de Volkskrant of de Gelderlander, maar toch wordt de krant binnenkort bij 12.000 huishoudens in Nijmegen-West bezorgd. Het is één van de vijf verkiezingskranten die GroenLinks in Nijmegen gaat verspreiden. Omdat ik een van de weinigen ben die in West woont, mocht ik iets over dit prachtige deel van de stad vertellen. Hieronder lees je het interview en kun je natuurlijk ook de hele krant bekijken. Nu alleen nog samen met de vele campagnevrijwilligers op pad om ze kwijt te raken. Daar gaan we voor!

Nijmegen West gaat de komende jaren behoorlijk veranderen. Fabrieken maken plaats voor woningen. De gemeente legt parken aan en de herstructurering van wijken is in volle gang. Ingrijpend voor bewoners. GroenLinks heeft de afgelopen jaren dan ook veel aandacht gehad voor West. Pepijn Boekhorst is kandidaat-raadslid voor GroenLinks. Hij woont in Nijmegen-West en weet wat er speelt. Ook omdat hij de afgelopen jaren werkte bij Standvast Wonen.

Iedereen lage energierekening
“Groen werkt, juist in Nijmegen-West. Er staan veel woningen uit de jaren ’60 en ’70. Isolatie van die woningen levert een lagere energierekening op, zodat bewoners iedere maand extra geld overhouden. Het levert werk op voor aannemers en is hartstikke goed voor het milieu. Ik popel om aan de slag te gaan samen met bewoners en corporaties.”

De afgelopen jaren is Park West uitgebreid. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ouderen recreëren volop. Niet verkeerd omdat Nijmegen West best wat groen kan gebruiken. Pepijn is blij met de resultaten van GroenLinks. “Wethouder Jan van der Meer heeft veel geïnvesteerd in het groen van Nijmegen-West omdat groen belangrijk is voor de gezondheid van mensen en een voorwaarde vormt voor een fijne leefomgeving.”

Bewoners in Nijmegen-West maken zich zorgen om de lucht: is die wel schoon genoeg? GroenLinks neemt deze zorgen serieus. “West heeft recht op schone lucht. Gelukkig is die de afgelopen jaren een stuk frisser geworden: fabrieken stoten minder vervuiling uit en steeds meer bedrijven hebben een schoner wagenpark”. Een succes, aldus Boekhorst. De toekomst van West ziet er goed uit. Er komen honderden nieuwe woningen én bewoners bij in het Waalfront. Waar nu nog fabrieken staan, verrijst straks de nieuwste woonwijk van Nijmegen!