foto Floris TasPepijn Boekhorst stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks Nijmegen. Ik steun hem daarin van harte. Pepijn kan sturing geven aan de nodige vernieuwing: hij heeft de ervaring, de ideeën en het natuurlijk gezag om de partij weer de glans te geven die ons toekomt. Daarbij beschikt hij over een aantal persoonlijke eigenschappen dat ik zeer waardeer en dat hem tot een goed fractieleider zal maken.

Hij is eerlijk in de wijze waarop hij het politieke vak uitoefent, maar ook in menselijke verhoudingen. Hij heeft oprechte interesse in mensen, enthousiasmeert, weet een team bij elkaar te houden en gunt anderen de ruimte.

Pepijn is van het type ‘meewerkend voorman’; niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. In het politieke debat is hij overtuigend. Hij komt altijd beslagen ten ijs. Weet zaken op een bevlogen en realistische wijze te brengen. Hij is op een prettige wijze vasthoudend en neemt de goede initiatieven. Pepijn is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een compleet en aansprekend politicus.

Ik gun de partij de komende jaren opnieuw een stevige positie in onze stad en ben ervan overtuigd dat Pepijn de aangewezen kandidaat voor het lijsttrekkerschap is. Ik gun hem een leuk en sterk team en reken op een goede verkiezingsuitslag in 2014.

Mijn stem en support heeft hij. Ik nodig u van harte uit hetzelfde te doen.

Floris Tas
Oud-wethouder GroenLinks Sport, Zorg en Welzijn