hardlopenHad ik hardlopen net zo leuk gevonden als ik niet in Nijmegen woonde? Die vraag stelde ik mijzelf vanmorgen toen ik door de uiterwaarden van de Waal aan het rennen was. Ik vind hardlopen zo leuk omdat je buiten bent, de wind door je haren voelt gaan en kunt genieten van de prachtige natuur in en om onze mooie stad. Het geeft mij de mogelijkheid en uur even nergens aan te denken of juist om al mijn gedachten de revue te laten passeren. Dat lukt me minder goed als ik door een woonwijk loop of in een fitnessruimte op een band sta. De open lucht (zeker in Nijmegen!) is dus eigenlijk een perfecte sportschool. Juist vanwege die reden loop ik zondag 16 november de Zevenheulenloop in een speciaal shirt. Ik ben lid van het team sportschool de Open Lucht. En dat team is op zoek naar sponsorgeld voor een prachtig project. Ik zoek mensen met hart voor de natuur die mij willen steunen!

Het team gaat geld ophalen voor een uniek natuurproject in Gelderland, vlakbij Doetinchem. Wat is er zo uniek? Er wordt maar liefst 800 hectare landbouwgrond omgezet in natuur. Dat wordt niet (zoals we gewend zijn) met overheidsgeld gedaan maar door geld van buren van de natuur. Geld van gewone mensen zoals jij en ik. Van ondernemers, campinghouders en schenkingen bij jubilea. Hoe meer geld, hoe meer natuur en voor iedere 6 euro wordt er één m2 grond aangepakt. Alle kleine beetjes helpen. Niet verkeerd in een tijd dat de overheid steeds minder geld overheeft voor natuur. Juist daarom is zo’n project als deze meer dan de moeite waard. En de ambitie is er om volgend jaar een Nijmeegs natuurproject te helpen.

Ik zou het geweldig vinden als je dit project wilt sponsoren. Stuur me een mail of neem contact op via deze website als je dit wilt doen. Bovendien heb ik aanzienlijk minder goed getraind dan vorige jaren toen ik de zeven heuvels van en naar Groesbeek bedwong. Dus sponsorsteun is in dat opzicht ook van harte welkom!